Hírek

2006.09.23. 14:47

Gyűlik a tömeg a Parlament előtt

Folyamatosan érkeznek a tüntetők a Kossuth térre, egyre több a vidékről jött csoport. A Kossuth téri tüntetők a parlamenti ellenzék színvallását követelik.

BAMA

Legalább kétezerre emelkedett a Kossuth téri tüntetők száma délután egy órára. A hat napja tartó megmozdulás résztvevői a miniszterelnök és a kormány lemondását követelik. Az ország több részéből érkeztek tiltakozó csoportok, például Nyíregyházáról, Orosházáról, Kecskemétről és Szolnokról.

A jövő héttől az egész országra kiterjesztik demonstrációjukat a Kossuth téri tüntetők - jelentette be Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagja a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. Molnár Tamás kijelentette: meg akarják buktatni a jelenlegi posztkommunista kormányzatot. Elmondta még, hogy vasárnap a tervek szerint polgári engedetlenségi mozgalmat indítanak, kedden pedig a gazdák ellepik az utakat.

A jelenlegi hatalommal való tárgyalásaikon azt is szeretnék megtudni, mennyibe került az országnak az Európai Unióhoz való csatlakozás, valamint azt is, hogy az Európai Uniótól jövőben kapott pénzeket milyen elvek szerint osztják majd el. Rendőrségi tájékoztatás szerint egy ember verekedést próbált szítani a tüntetők között, az illetőt elfogták és előállították.

A Kossuth téri tüntetők a parlamenti ellenzék színvallását követelik. Orbán Viktornak szerintük oda kell mennie, és akkor esetleg megbocsátanak neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!