Hírek

2006.09.04. 11:46

Gyurcsány: előbb-utóbb le kell ülni tárgyalni Szlovákiával

Előbb-utóbb le kell ülni a kibeszéletlen konfliktus megbeszélésére Szlovákiával, most a párbeszéd előfeltételeit kell megteremteni - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap A szólás szabadsága című televíziós hírműsornak adott interjújában.

BAMA

A miniszterelnök a német-francia megbékélést, a dél-tiroli és a spanyolországi példát említve hangsúlyozta, hogy Európában másként dolgokat nem lehet megbeszélni. Gyurcsány Ferenc sajnálkozással említette, hogy a jelenlegi szlovák miniszterelnök elődjével, Mikulás Dzurindával másfél év alatt nem tudott négyszemközt találkozni, mert "a diplomácia mindig talált kifogást", hogy miért ne jöjjön létre a találkozó. A magyar miniszterelnök szerint "valami nincsen rendben".

Leszögezte, készen áll arra, hogy "okosan és kulturáltan a közös megoldás lehetőségeit keressük". Hangsúlyozta, hogy bár nem hisz az egyenlő felelősségben, tudja, mitől alakult ki ez a helyzet, buta és felelőtlen nyilatkozatokkal nem kell olajat önteni a tűzre.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!