Hírek

2006.09.22. 17:09

Gyurcsány vallott Merkelnek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a német kancellár értékeli az őszinteséget

BAMA

Enyhén szólva is nyomott hangulatban találkozott tegnap Berlinben Angela Merkel német kancellár és Gyurcsány ferenc miniszterelnök. Merkel ugyanis hasonló problémákkal küszködik, mint magyar kollégája, az utóbbi időben reformjai következtében radikálisan csökkent népszerűsége és pártján belüli támogatottsága is, csakúgy mint Gyurcsány Ferencnek.

Ugyanakkor a magyar miniszterelnök sikeresnek nevezte a találkozót, melyen elmondása szerint az európai alkotmányozás, az energiapolitika, a késedelmet szenvedő schengeni csatlakozás, valamint a magyar konvergenciaprogram témakörét tekintették át.

A politikus kitért arra is, hogy Angela Merkel kancellár ismeri a múlt hét végén nyilvánosságra került hangkazetta szövegét, s egyetértett azzal, hogy a beszéd olyan bátor kezdeményezés volt, amelyet Magyarországnak már rég meg kellett volna tennie.

Nem így vélekedik azonban a washingtoni vezetés. „Soha nem szabad hazudni a népnek” – emelte ki Dana Perino, a Fehér Ház szóvivője a magyarországi helyzettel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!