Hírek

2006.09.17. 16:00

Ismeretlen felvétel a kormányfő beismerésével?

Egy állítólagos, a Magyar Rádió birtokába jutott hangfelvétel szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy májusi szocialista frakcióülésen elismerte, hogy másfél évig hazudtak, s – a kormányfő szavai szerint – négy évig semmit sem csináltak.

BAMA

A Balatonőszödön, május 26-án készült felvétel szerint Gyurcsány ebben a helyzetbe már nincs sok választása kormánynak. Mint fogalmazott, ekkora „böszmeséget” még ország nem csinált, mint amit ők. Gyzrcsány felvetette képviselőcsoportjának, hogyha el kell számolnia a frakciónak az ország felé, mit csináltak négy év alatt, vajon mit fognak mondani.

A miniszterelnök őszödi beszédének szöveghű részlete (amely a Magyar Rádió honlapján is megjelent):

„Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!