Hírek

2006.09.26. 12:26

Kuncze: a megyékben valószínű a szocialista pozícióvesztés

A jelenlegi politikai támogatottság alapján valószínű, hogy a megyékben, ahol listás a választás, pozíciókat fog veszíteni a szocialista párt, mondta el kedden Kuncze Gábor.

BAMA

Az SZDSZ elnöke szerint a megyékben „várható a Fidesz számára egy pozitív eredmény, amire ő majd hivatkozni fog”. Ironikusan megjegyezte: az önkormányzati választásokat egyébként minden párt meg szokta nyerni. "Szerintem már most mindenkinek készen van a nyilatkozata, hogy mit fog mondani majd vasárnap este". Mint mondta, van olyan, hogy valamelyik párt háttérbe szorul, a másik pedig jelentős pozíciókat szerez az önkormányzati választásokon, mint például 1998-ban, "amikor nem emlékszem, hogy az akkori miniszterelnök lemondott volna vagy szakértői kormányt alakított volna", de azt nagyon nehéz megmondani hogy ki nyert, tekintettel arra, hogy a jelöltek többsége független. A pártelnök kijelentette azt is: nem kalkulálnak azzal, hogy Demszky Gábor ne nyerné el ismét a főpolgármesteri pozíciót.

Kuncze Gábor szombaton, a Liberálisok Házában tartott beszélgetésen az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta: a Fidesz a megyei jogú városok nagy részében nem fog tudni nyerni, de a megyei önkormányzatokban azért fog többséget szerezni, mert négy éve a szocialisták túlnyerték magukat, 19-ből 16 önkormányzatot vezetnek. "Most fele alá fog menni szerintem" - tette hozzá.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!