Hírek

2006.09.21. 20:16

Megosztott a társadalom, maradjon-e Gyurcsány

A magyar társadalom megosztott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását illetően – derül ki a Századvég és a Forsense 2006. szeptember 19-én és 20-án készített telefonos közvélemény-kutatásából.

Vég M.

A véletlenszerűen megkérdezett 509 ember 45 százaléka helyeselné, ha a nyilvánosságra került hangfelvétel miatt a kormányfő lemondana, ellenben 48 százalékuk szerint Gyurcsánynak a helyén kell maradnia.

A beszéd megítélése még ellentmondásosabb, 60 százalék véli úgy, hogy a miniszterelnök nem adott kielégítő magyarázatot a „hazugság” kibontására, szemben az igenlő 36 százalékkal. A Fidesz szavazóinak 88 százaléka a lemondás mellett foglalt állást, az MSZP-sek viszont egyöntetűbben állnak ki a kormányfő mellett (95 százalék). A válaszadók mintegy harmada szerint egyik párt érdekeit sem szolgálják a történtek, 22 százalék szerint a Fidesz, 10 százalék szerint a koalíciós pártok húznak belőle hasznot. A rendőrség hétfői fellépésével még csak 22 százalék volt megelégedve, a keddi keménységet azonban már 60 százalék fogadta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!