Hírek

2006.09.19. 19:00

Nem vettek el fegyvereket a rendőröktől

Egy-két tucatnyi rendőrségi eszköz - pajzs, gumibot és könnygázspray - tűnt el hétfő éjjel, illetve kedd hajnalban a tüntetések során - mondta el az ORFK szóvivője.

BAMA

Garamvölgyi László kedden este elmondta, hogy a károk felmérése még tart. Azt a sajtóértesülést azonban határozottan cáfolta, hogy az intézkedő rendőröktől a tüntetők fegyvert, illetve fegyvereket vettek volna el.

Az MTV székházába kedden hajnalban betörő tüntetők szabad rablásba kezdtek, az MTI tudósítója a helyszínről akkor azt jelentette, hogy az aulánál lévő összetört kirakatú büfé készletét szinte teljesen kifosztották. Olyan tüntető is akadt, aki rendőrpajzsot vitt magával az épülettől alig pár méternyire a csoportosan várakozó rendőrök mellett.

Az üvegtörmelékek között botorkálók közül az MTI tudósítóját kedden hajnalban egy tinédzserkorú fiatal azzal figyelmeztette, hogy vigyázzanak, mert "téglákat visz". Többek kérésére aztán megmutatta a kabátjával betakart holmit, ami nem téglakupac, hanem egy személyi számítógép volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!