Hírek

2006.09.04. 09:46

Remekül teljesítenek csapataink

A férfi és női válogatottunk is vereség nélkül áll a csoportjában a belgrádi vízilabda kontinensviadalon.

BAMA

A horvátok sem jelentettek különösebb akadályt a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a belgrádi Európa-bajnokságon. Kemény Dénes legénysége magabiztos játékkal, 5 góllal, 16- 11-re diadalmaskodott a szombat esti derbin. Kiss Gergő és Kásás Tamás 4-4, míg Biros Péter három találattal terhelte meg a horvátok hálóját. A déli szomszédok a második játékrész végéig voltak partiban a mieinkkel. A harmadik negyedben ismét magára találtak Birosék és szépségdíjas találatokkal törték meg a horvátok ellenállását. Vasárnap egy újabb nagy rivális, Olaszország volt Kemény Dénes csapatának az ellenfele. Kiss Gergőék szokás szerint alaposan bekezdtek, és nem bíztak semmit sem a véletlenre. Az első negyedben ugyan még tartották a lépést a taljánok, azonban a második játékrészben 6-2-es etapot produkáltak Kásásék. Ezután sem engedtek ki Birosék, szinte állva hagyták az ellenfelet, s végül a 13-6-as győzelmükkel még egy lépést tettek a csoportelsőség felé. A magyar gárda hétfő délután a görög csapat ellen száll medencébe.

Győzelemmel mutatkozott be a magyar női vízilabda-válogatott is a belgrádi kontinensviadalon. Stieber Mercedesék a nyitányon 5 góllal, 11-6-ra verték Hollandia legjobbjait. A tavaly világbajnok magyar együttes nem a legjobb előjelekkel várhatta az Eb-t, hiszen az augusztusi, kínai Világkupán csak az ötödik helyet szerezte meg. Ennek ellenére a tét nem bénította a mieinket, akik fokozatosan el- húztak, a félidőre azonban két holland találat után szorosabbá vált a mérkőzés. A harmadik negyedben azonban a harcosság és eredményesség szerencsésen találkozott Stieberéknél, s sima, 11-6-os magyar győzelem született.

Vasárnap a spanyol együttes volt a mieink ellenfele. Drávuczék meggyőző első negyedet produkáltak, ám ezután nem tudtak meglépni az ibériai hölgyektől. A hátralévő három negyedben felváltva estek a gólok mindkét oldalon, végül 8-8-as döntetlennel zárult az összecsapás. Ezért aztán a döntés, hogy csoportgyőztesként melyik gárda jut automatikusan a legjobb négy közé, illetve melyek kényszerülnek második és harmadik helyezettként a másik csoport hasonlóképpen végzett csapataival keresztbejátszásos mérkőzésre, hétfőre amikor is Szilágyi Péter együttese a szerbek rovására gólkülönbséget javíthat a délben kezdődő találkozón, míg a spanyolok és a hollandok egymással csatázhatnak igazi tétmeccsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!