Hírek

2006.10.26. 06:28

Bródy: Te kit választanál?

Két év múlva tartják az István, a király 25. születésnapját. Szörényi–Bródy rockoperájának díszelőadásához tévés szereplőválogatást rendeznek.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="230"] Bródy október harmincadikán új bemutatóra készülődik – fotó: Darnay Katalin
[/caption]– Pirandellónál hat szerep keres egy szerzőt, önöknél egy darab keres tizenhat szereplőt. Meglepte az ötlet?

– A Magyar Televízió és a Zikkurat Színpadi Ügynökség közös találmánya ez a műsorfolyam, amelynek végén kialakul az István, a király új szereposztása. Nem rossz ötlet, a magyar zenés színház értékálló produkcióira és a fiatal tehetségeire újra valamiféle reflektorfény vetülhet. A fiatalabb tévénézők is megtudhatják, milyen nagyszerű és sikeres színházi produkciók születtek nálunk. A tehetségkutató akcióban a jelentkezők nem az István, a király, hanem a többi magyar rockopera, illetve musical és zenés játék dalaival indulhatnak.

– Vannak-e fenntartásai a rockopera egyik szerzőjének azzal kapcsolatban, hogy kétéves műsorban választanak színész-énekeseket az István, a király jubileumi előadására?

– Nem értek a televíziózáshoz, nem is lehetnek jó előre fenntartásaim. Kíváncsian várom, hogyan találjuk meg a tizenhat fős társulat tagjait a Mondd, te kit választanál? Című műsorban. Akik közül nyolcan István, Koppány, Sarolt, Gizella, Réka, Torda, Táltosasszony, Laborc szerepét alakítják majd a 2008-as előadáson.

– Árt-e majd a huszonhárom éves mű hitelének, komolyságának egy tehetségkutató show-műsor?

– Ez nem Megasztár lesz, színész-énekeseket keresünk, akik csak magyar dalokat énekelnek.

– Megannyi megasztár után maradtak-e még tehetséges énekesek?

– Egész biztosan, itt ugyanis, ezen a válogatáson nem olyan énekhangokat keresnek majd, akik kellőképpen előadják majd a világ pop- és rockrepertoárjának slágereit, itt magyarul éneklő színészek kellenek a darabhoz, akik színészként is megállják a helyüket.

– Tolcsvay Lászlóval közösen írt szimfonikus költeménye bemutatójára is készül.

– Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról című verse mentén írtam Egy mondat a szabadságról címmel hasonló lélegzetvételű hosszú mondatot, amelyre Tolcsvay László komponált kantátát. Bemutató: október 30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!