Hírek

2006.10.02. 00:16

Fogyatkozik a tömeg a Kossuth téren

Győzött a magyar szabadság 2006. évi forradalma - így értékeli az önkormányzati választás eredményét a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 - mondta a Kossuth téren felállított színpadon a már két hete zajló demonstráció egyik politikai vezetője. Halász János azt mondta: átütő sikert értek el az MSZP hatalma felett.

BAMA

Őrfi József, az Új Magyarországért Egyesület titkára azt mondta, hétfő este hat órára minden eddiginél több ember jöjjön ki a Kossuth térre, mert ez az az időpont, amikor az igazi rendszerváltás elkezdődik. A Magyarok Világszövetségének fővárosi elnöke felszólította a jobboldalt, hogy a nép érdekében felelősségteljesen politizáljon, a megyei közgyűlések MSZP-s tagjait pedig arra, hogy hátráljanak ki Gyurcsány Ferenc mögül. Hozzátette: "ha nem, október 23-ával elsöpörjük őket" Megjegyezte: nem lehet két Magyarország, vidék és főváros, és nem lehet megosztani a magyar népet. A Kossuth téren kevéssel éjfél előtt már csak mintegy kétezer ember maradt.

A már két hete zajló demonstráció szervezői kijelentették, hogy itt maradnak a téren, és azt nem hajlandók addig elhagyni, amíg követeléseik nem teljesülnek. Egyebek közt "a politikai foglyok szabadon bocsátását", Gyurcsány Ferenc távozását, Magyarország valós gazdasági helyzetére vonatkozó államtitkok feloldását és az Országgyűlés feloszlatását akarják elérni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!