Hírek

2006.10.30. 12:48

Koraősz után itt a tél hóval

Néhány napja még réglátott meleg ősznek örülhettünk, ám a hét második felében immár havazhat is. Szlovákia magashegyi területein például vasárnap már több mint 10 centiméteres hó hullott.

BAMA

A héten rendkívül változékony időjárásra számíthatunk, pontosan csak azt mondhatjuk, a kellemes, koraőszi meleget a novemberben megszokott hideg követi. Hazánk felé hidegfront érkezik, ismét többfelé zápor, néhol zivatar is várható. Hétfőn még hosszú órákra kisüt a nap, csapadék is csak elvétve várható, később már azonban megerősödik a szél, sőt, sokfelé viharossá fokozódik. Egyes széllökések a Dunántúlon elérhetik a 90-100 km/h-t. Kedden hajnalban már fagypont alá esik a hőmérséklet, de szerdára újra 0 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála. Csütörtökön alapos lehűlésre számíthatunk – hajnalban mínusz 6, 0, napközben 0, +6 Celsius -, a magasabban fekvő területeken hóval. Pénteken a sík vidékeken is havazhat, szombaton ugyan száraz időre várható, a hideg megmarad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!