Hírek

2006.10.06. 17:08

Mintegy 40 ezren a Kossuth téren

Mintegy negyvenezer ember gyűlt össze péntek délután fél ötre a budapesti Kossuth téren, ahová a Fidesz hívta az embereket a miniszterelnök távozását követelő nagygyűlésre.

BAMA

A nagygyűlés kezdési időpontja után mintegy negyven perccel Gulyás Dénes operaénekes, a Fidesz parlamenti képviselője lépett a színpadra és elénekelte a magyar Himnuszt. A műsorvezetői szerepében fellépő Rákay Philip a tömeghez fordulva idézte fel, hogy nem sokkal korábban, az Országgyűlésben tartott bizalmi szavazás vitájában volt olyan felszólaló, aki méltatlannak nevezte, hogy október 6-i nemzeti gyásznapon tüntetést tartanak a Kossuth téren. A tömeg pfujolással válaszolt a műsorvezető szavaira.

A tiltakozók nemzetiszínű zászlókat, vidéki városok nevét tartalmazó táblákat tartanak a magasba. Csurka István, a Magyar Igazság és Élet Pártja elnöke mintegy ötven hívével érkezett a Kossuth térre a Nádor utca felől. A teret környező utcákban - a Magyar Televízió székháza mellett, az V. kerületi rendőrkapitányság épületénél - erős rendőri jelenlét tapasztalható – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!