Hírek

2006.10.20. 17:59

Orbán Viktor bejelentésre készül

A következő két napban biztosan nem lesz több Kossuth téri Fidesz-gyűlés

Vég Márton

A következő két napban biztosan nem lesz több Kossuth téri Fidesz-gyűlés, mert a legnagyobb ellenzéki párt az 1956-os ünnepségek miatt lebontotta a két hete felállított nagyszínpadot, így biztosítva a zavartalan készülődést a központi rendezvényekre. A Fidesz ugyanakkor a hogyan tovább kérdéséről még nem döntött. A „direkt utcai politizálás” forgatókönyve jelenleg csak hétfőig ismert.

Rákai Philip, a Fidesz-rendezvények állandó konferansziéja még csütörtökön hirdette ki a Kossuth téri tömegnek, hogy ma az óbudai Péter-Pál-templom elé várja a párt az embereket, ahol Makovecz Imre új alkotásánál Wittner Mária és Tarlós István lesz a szónok. Vasárnap a budapesti Bem téren emlékezik majd a Fidesz a Rákóczi Szövetséggel közös ünnepségen. A záróakkordra pedig október 23-án, délután 16 órakor kerül sor, amikor az Astoriánál Orbán Viktor pártelnök és Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke mond beszédet.

„Orbán Viktor hétfői felszólalásából fog kiderülni, hogy a Fidesz folytatja-e a demonstrációit a Kossuth téren vagy máshol” – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A tüntetések jövőjével kapcsolatban több újság arról írt, hogy október 23-a után a párt leállítja a demonstrációsorozatot. A befejezés melletti érv lehet, hogy a két hét alatt gyakorlatilag elfogytak a párt országosan ismert politikusai, valamint a tüntetéssorozat nem bizonyult hatékonynak, hiszen a Gyurcsány-kormány semmilyen formában nem reagált a távozásukat követelő szónoklatokra.

Közben Bács-Kiskun, Baranya és Tolna megyére kiterjedő kormányellenes forgalomlassító tüntetést szerveznek a civilek mától hétfőig délutánonként 15-18 között a 6-os, 61-es, 55-ös és 56-os főútvonalakon, így tiltakozva a közéletben kialakult morális-, illetve a gazdasági válság felelősei ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!