Hírek

2006.10.30. 11:06

Talmácsi az idény legjobb hondása lett

A hazai közönség előtt szereplő Hector Faubel nyerte a gyorsaságimotoros vb utolsó, spanyolországi futamát a 125 kcm-esek között. Tal-mácsi Gábor 8., Tóth Imre pedig a 33. helyen ért célba.

BAMA

A vb címet már korábban elhódító spanyol Alvaro Bautista ezúttal 4. lett. Talmácsi - aki jövőre a negyedliteres kategóriára váltó Bautista motorját kapja meg az Apriliánál - a vb-pontversenyben 7. helyen végzett, ezzel ő lett a legjobb hondás ebben a géposztályban.

„Nagyon jó verseny volt. Életem egyik legnagyobb előzését hajtottam végre, amikor az utolsó kanyarban elmentem Pasini mellett. Különösebb probléma nem volt a motorral, egyszerűen ennyit tudott. Örülök, mert sikerült megszereznem a legjobb hondás címet az összetettben és a körülményekhez képest jól zártuk az évet” - mondta Talmácsi az idény végén.

A magyar pilótának a valenciai futam után nyílt volna először alkalma, hogy kipróbálja új Apriliáját. A teszt azonban elmarad, amit nemcsak ő, hanem friss csapata, az Aspar Team is nagyon sajnál, hiszen készültek rá. A hírek szerint a magyar motoros november 21. és 23. között Jerez de la Fronterában próbálja ki majd az új gépet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!