Hírek

2006.10.12. 07:31

Zoób Kati: ruhák a Dunának

Szokatlan feladatot kapott Zoób Kati, világhírű divattervező: a Duna Televízió felkérte, tervezze meg sztárjai ruhatárát.

Csontos Tibor

- Hízeleg a hiúságának, hogy egy televíziós csatorna ilyen szokatlan feladatra kérte?

- Szó sincs hiúsági kérdésről. Valódi szakmai és testre szabott feladatról van szó, amely egyben igazi kihívás is számomra. Szeretnénk, ha az általunk tervezett ruhák erősítenék ennek az emblematikus televíziónak az imázsát.

- Miként képzeljük el a tévébemondóknak készített egyenruhákat?

- Ebben az esetben az "egyenruha" nem a legszerencsésebb kifejezés. Inkább egy forma- és motívumkincsre kell gondolni, amelyet mindenkinek a személyiségéhez, egyéniségéhez igazítunk majd. Ha valakihez a Madonna-kivágás illik, azt választjuk, ha a valakinek a csúcsnyak áll jól, ilyent tervezünk. A képernyős szereplőknek lesz egy ruhatára, melyből kedvének megfelelően, alkalomhoz illően öltözködhet. Szerintem ez nekik is nagy lehetőség. Úgynevezett arculatos öltözködést tervezünk, szeretnénk véget vetni annak, hogy a képernyőn rendszeresen megjelenők ilyen-olyan butikokból öltözködjenek.

- Igaz, hogy megkérték a Duna Televízió arculatának a megtervezésére is?

- Általános arculattervezés nem szerepel a felkérések között, egyelőre csupán ruházatban gondolkodunk. A cégimázs megtervezése mégsem áll távol divatházunktól, hiszen az enteriőröktől a lakástextilekig komplex szolgáltatásokat nyújtunk, korábban például egy humáninformatikai cég bízta ránk teljes arculatának kialakítását. De hát mi modelljeinket viselik a Magyar Rádió gyermekkórusának tagjai, és tudományegyetem is rendelt tőlünk saját tervezésű talárokat.

- Szabad kezet kapott a csatornától a modellek elkészítéséhez vagy a felkéréshez mellékeltek némi szempontrendszert is?

- Szabad kezet adtak, de egy magára valamit is adó divatház ezt úgy értelmezi, hogy a meglévő értékekhez illeszkedik. Egyébként a Duna Televízió képernyőjén januártól lesznek láthatók a modelljeink.

- Ön azonban már látható a Szalon című divatmagazin házigazdájaként.

- Sosem csináltam még ilyesmit, igazi újdonság, ezért is mondom, hogy elismerés és váratlan ajándék számomra ez a műsor. Elképzeléseink szerint egy valódi szalon felszabadult és természetes működését szeretnénk megvalósítani ebben a műsorban, de ezt még tanulni kell. Szinte zavarbaesjtő lehetőséget kaptam, úgy érzem magam, mint hal a vízben, kedvemre úszkálhatok. A Szalonban egy kulturális szalon hangulatát, pezsgő légkörét idéznénk meg, miközben igazi értékeket közvetítenénk.

- Az elmúlt színházi évadban feltűnést keltő jelmeztervezői munkákat vállalt fővárosi és vidéki színházakban. Készül-e újabb teátrumi bemutatkozásokra?

- Igen, többre is, de ez még maradjon az én titkom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!