Hírek

2007.02.19. 15:53

92 év után érkezett meg a világháborús képeslap

Egy I. világháborús angol veterán képeslapja a francia frontról 92 éven át hányódott, mire célba ért. Igaz, a címzett hölgy már nem él, ám a lapot az egykori pár egyetlen gyermeke kapta kézhez.

BAMA

Walter Butler 18 évesen, 1915. július 28-án írta kedvesének, Amy Hicksnek, hogy életben van és Franciaország nyugati részén harcol. A képeslap azonban nem érkezett meg, csak 92 évvel később, miután csodával határos módon előkerült egy postás, Martin Kay táskájából. A közel egy évszázad alatt azonban szinte minden megváltozott. Walter túlélte a háborút – későbbi állítása szerint mert gyorsan tudott futni, valamint erősen ütni – és elvette szerelmét. Amy 1978-ban, 81 évesen halt meg, Walter egy évvel később. A küldeményt mégis sikerült kézbesíteni, ugyanis a pár egyetlen gyermeke, Joyce Hulbert még ma is él. „Jó lenne tudni, hogyan hányódhatott eddig a képeslap. Ez a darab az élő történelem egy része, és nagyon örülök, hogy végre a kezembe került” mondta a 86 éves hölgy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!