Hírek

2007.02.08. 06:04

Elsikkasztották a nyereményemet

Olvasónk egy induló internetes lap játékán nyert. Nem sokáig tartott azonban az öröme, mert a nyereményt azóta sem kapta meg. Érdeklődésére kitérő választ kapott.

BAMA

Az ügy akár megtévesztés is lehet – mondta Tóth Istvánné, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének helyettes igazgatója. Márpedig az a tisztességtelen piaci magatartás körébe tartozik. Ha erről van szó, akkor a fenti helyzetben a Gazdasági Versenyhivatal jár el. Náluk kell bejelenteni az ügyet, amelyet szakértőik ki fognak vizsgálni.

A Szerencsejáték Felügyelet nem fog ezzel foglalkozni – teszi hozzá a fogyasztóvédelmi szakember. Ők csak az engedélyeket adják ki. A Gazdasági Versenyhivatal azonban versenyfelügyeleti eljárást rendelhet el, amelynek során komolyan megbüntetheti a vétkes céget. Volt rá példa, hogy egy-egy nagy vállalat megtévesztésért kemény milliókat fizetett.

A kedves olvasó megteheti, hogy bíróságra viszi az ügyet – már ha szép szóval nem kapja meg, ami neki jár. Mielőtt azonban beadná a keresetet, felszólíthatja a céget: tegyenek eleget vállalt kötelezettségüknek. A fizetési meghagyást elküldetheti bíróság vagy ügyvéd által. Ez azért jó módszer, mert a hivatalos dokumentum általában megteszi hatását, és a „sarokba szorított” fél észbe kap. Ha viszont így sem teljesíti ígéretét, a bíróság előtt még a megyei békéltető testülethez is vihetjük az ügyet. Igaz, véleményük nem kötelez semmire, de a bíróságon hivatalos szakértői állásfoglalásként latba eshet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!