Hírek

2007.02.02. 15:59

Igazmondást ígért a CIA főnök

Cs. E.

A szenátus szakbizottsága előtt ismertette terveit az amerikai belbiztonsági hivatalt irányító John Michael McConell.  (Ezt a szervezetet a 2001. szeptember 11. merényletek után állították fel.) Az egykori tengernagy bejelentette: „orosz koordinátort” nevez ki a már meglévő iraki, iráni, kubai és venezuelai részlegvezetők mellé, mert bizonyos jelenségeket „risztónak” talál Oroszországban.

Arra a kérdésre, amely Szaddam Huszein tömegpusztító fegyvereivel kapcsolatos álinformációkra utalt, McConnell úgy válaszolt: „A hírszerző első feladata az igazmondás”. Hozzátette: ha az információk félreértelmezésével találkozik, azt jelezni fogja, mint ahogy tájékoztatja a törvényhozókat a titkos műveletekről is. Saját hivatalának szükségességét bizonyítva rámutatott, hogy immár nem elég a külföldi fenyegetésekről tudni, időben értesülni kell azokról a veszélyekről is, amelyek az országon belül  leselkednek az amerikaiakra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!