Hírek

2007.02.16. 13:54

Kalasnyikovval lőhettek a rendőrpalotára

Egy korábban már hatástalanított és utóbb visszaélesített Kalasnyikov géppisztolyt keres a rendőrség a Teve utcai székház kedd hajnali megtámadásával kapcsolatban a Magyar Hírlap információi szerint.

BAMA

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője nem erősítette meg az MTI-nek a pénteki lapinformációt. "Továbbra sem tudunk a fegyverrel kapcsolatban addig biztosat állítani - még a Kalasnyikovot sem tudom megerősíteni -, amíg a fegyverszakértői vélemény nincs a birtokunkban, és ez leghamarabb jövő hét elejére készülhet el" - mondta el az MTI-nek az NNI szóvivője pénteken.

Lapinformációk szerint a fegyverszakértők véleménye szerint a megtalált hüvelyeken az ütőszeg által hagyott nyomok árulkodnak arról, hogy egy korábban már hatástalanított, majd utóbb visszaélesített Kalasnyikovról lehet szó. "A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egyik nyomozócsoportja ennek megfelelően az elkövetkezendő hetekben igyekszik minél több adatot szerezni a gyűjtők és a kereskedők köréből. Ellenőrzik az ilyen típusú fegyverek értékesítését. Azt feltételezik, hogy a géppisztoly az elmúlt hónapokban kerülhetett új tulajdonosához" - olvasható a pénteki Magyar Hírlapban. A lap szerint a szakemberek a helyszínen talált töltényhüvelyken ujjnyomokat, illetve DNS-minták vételére alkalmas testnedvmaradványokat keresnek.

Az NNI szóvivője hangsúlyozta: nem kívánják nyilvánosságra hozni, hogy pontosan mit keresnek. Az üggyel kapcsolatban elsősorban fegyverszakértői vizsgálatok folynak: szakértő vizsgálja egyebek mellett a fegyver eredetét és a helyszínen talált hüvelyeket is - tette hozzá. A rendőrség továbbra is keresi azt a fekete Volkswagen Golfot, amely a lövöldözés idején járt a Teve utcában, az autó utasait tanúként szeretnék kihallgatni - mondta Horváczy Emese. A biztonsági kamerák által rögzített felvételek egy részének az elemzése már befejeződött, de még "sokórányi" videofelvétel van hátra - tette hozzá.

Horváczy Emese kiemelte, hogy a szakértői vizsgálatok jövő hétre fejeződhetnek be, de kérdéses, hogy az eredményekből mennyit hoznak nyilvánosságra. A rendőrség Teve utcai székházára kedden hajnalban, 0 óra 33 perckor adtak le nem célzott lövéseket. Bene László országos rendőrfőkapitány aznap közölte: 15 lövés érte az épületet, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!