Hírek

2007.02.09. 18:25

MDF: csúsztat a kormány a műjégpályán

BAMA

Az MDF szerint negyvenmilliós kár érte az államot a kormányzati műjégpálya kapcsán, a létesítmény ugyanis a piaci ár többszörösébe került. „Állításainkat bizonyítani tudjuk, ezért korrupciógyanú és kartellgyanú ügyében az MDF a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul” – mondta Almássy Kornél. Az MDF-es képviselő hozzátette, hogy a teljes dokumentációt és az árajánlatot megküldik Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, hogy folytasson le egy belső vizsgálatot.

Az MDF ugyanis árajánlatot kért egy cégtől, ugyanazokat a feltételeket megjelölve, mint amelyekkel a kormányzati műjégpályát megépítették és működtették: a vállalat nettó 15 millió forintot kért volna. A Magyar Tudományos Akadémia előtt ehelyett nettó 54,8 millió forintba került a pálya, ami az MDF szerint bizonyítja, hogy nem volt verseny a cégek között.

Ráadásul Danks Emese kormányszóvivő szerint 56 ezren korcsolyáztak a helyszínen, míg a felügyelő személyzet vezetője egy rádióinterjúban elismerte: legfeljebb 2500-an. Tehát az MDF szerint ez azt jelenti, hogy minden egyes korcsolyázás 20 ezer forintjába került az adófizetőknek, holott a városligeti műjégpályán 600 forint a jegy. A kormányszóvivői iroda szerint alaptalanok a feltételezések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!