Hírek

2007.02.07. 17:39

Szilvássy szerint veszélyben a Parlament!

Felfegyverzett szélsőséges csoportok támadást terveznek a Parlament és a politikusok ellen. A titokzatos csoportok állítólag futbalhuligánokkal is felvették a kapcsolatot. Kár, hogy még senki sem látta őket.

BAMA

Március 15-ig mindenképpen hatályban maradnak a Kossuth téri korlátozó intézkedések - közölte a kancelláriaminiszter. Szilvásy György a nemzetbiztonsági kabinet ülése után azt mondta: a nemzetbiztonsági szervek információja szerint a magyarországi szélsőséges csoportok összehangolták működésüket, és azért akarják megszerezni a Kossuth teret, hogy onnan indítsanak támadást az Országgyűlés épülete ellen.

A kancelláriaminiszter szerint az Országház mellett állami vezetők és parlamenti képviselők ellen is erőszakos akciókra készülnek a szélsőséges erők, ezek vélt időpontja március 15-e lehet.

Szilvásy György kitért arra, hogy e csoportok akcióinak "gyújtópontja" a Kossuth tér. Mint mondta, a csoportok február 2-a után néhány nap alatt megerősödtek, akcióik előkészítésébe futballhuligánokat és szkinhedeket is bevonnak, és "a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat".

A miniszter tájékoztatásában úgy fogalmazott: a Kossuth téri kordon nem öncél. Ide kapcsolódva megjegyezte: a szükséges intézkedésekről nem tájékoztatták a nyilvánosságot, amiről elismerte, hogy hiányosság volt. Arra a kérdésre, hogy miért nem számolja fel a rendőrség a szélsőséges csoportokat, Szilvásy György úgy válaszolt: a hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!