Hírek

2007.06.13. 17:19

A népszavazásnak nem akadálya az elnöki aláírás

Sólyom László kedd reggel írta alá az idei költségvetésről szóló törvény módosítását. Ezt Wéber Ferenc, a köztársasági elnök sajtófőnöke közölte szerdán. Mint ismert: Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke kedden még arról beszélt: mivel a törvénymódosítást a parlament már elfogadta, bíznak abban, hogy a köztársasági elnök alaposan megfontolja az aláírását, amire 15 napja van.

BAMA

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis az Országos Választási Bizottság azért halasztotta el a döntést a Fidesz népszavazási kérdéseiről, hogy időközben hatályba léphessen az a törvénymódosítás, amely az egészségügyi szolgáltatók éves költségvetésének részévé teszi a vizitdíjat, illetve a kórházi napidíjat, és ezzel igyekszik mindörökké lehetetlenné tenni, hogy erről a két kérdésről népszavazást lehessen tartani.

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője tegnap azt mondta: az aláírt módosítás nem érinti a folyamatban lévő népszavazási kezdeményezéseket. Varga Mihály, a Fidesz alelnöke azt hangsúlyozta: az Országos Választási Bizottságnak minél előbb hitelesítenie kell az aláírásgyűjtő íveket, és „minél előbb abba kell hagyni a huzavonát".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!