Hírek

2007.06.26. 17:59

Csalás a gyanú, Zuschlag nem elérhető

Különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsít a helyi ügyészség több fiatal MSZP-s politikust, köztük Zuschlag Jánost, a párt Bács-Kiskun megyei területi szövetségének elnökét.

T. G.

Zuschlag és társai – így Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal volt fővárosi vezetője, Katus Ferenc, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés szocialista tagja és Kullai Tamás, aki az előző ciklusban kecskeméti önkormányzati képviselő volt – számlájára azt rója az ügyészség, hogy állami forrásból alapítványi célokra 50 millió forint körüli összeget kaptak az elmúlt években, ám a pénzből „egyetlen fillért” sem fordítottak arra, amire elnyerték. A pénz – melyet ifjúsági, gyermeküdültetési, oktatási célokra kaptak – hiányzik az érintett társadalmi szervezetek számlájáról.

Zuschlag János névleg egyik szervezetben sem szerepel, de a nyomozás adatai szerint minden esetben ő mozgatta a háttérből a szálakat. Lapunk próbálta elérni a volt parlamenti képviselőt – aki 2004-ben a holokauszt áldozatain való viccelődés után mondott le mandátumáról –, ám ő többszöri hívásunkra sem vette fel mobiltelefonját. Megkeresésünkre az MSZP sem kívánta kommentálni az ügyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!