Hírek

2007.06.07. 16:02

Együtt tárolták a kacsamájat a macska- és kutyaeledellel

É. S.

Tiltott termékek forgalmazása miatt rendőrségi feljelentést tesznek az ellen az alsógödi állateledel-kereskedő ellen, akinél négy tonnányi ismeretlen eredetű húst foglalt le a hatóság. Az árut a solti megsemmisítőbe szállítják. A jelöletlen kutya- és macskaeledel mellett a fagyasztóban emberi fogyasztásra is alkalmas, különböző minőségű termékeket, pecsenyekacsát és kacsamájat is találtak. Hajós Ádám, a Fővárosi és Pest Megyei Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője hangsúlyozta, hogy ezek a szabálytalanságok veszélyeztethetik a közegészségügyet, így akár hárommillió forintnyi bírság is kiszabható a bolt tulajdonosára.

A lefoglalt áru részben egy kistarcsai, részben pedig egy budapesti állateledel-forgalmazó cégtől érkezett Alsógödre. Kistarcsán egy illegális állateledel-csomagoló üzemet fedeztek fel, ahol azonnal elrendelték a tevékenység felfüggesztését. Budapesten nem találtak tiltott tevékenységre utaló bizonyítékokat, feltehetően ezeket eltüntették még az ellenőrök kiérkezése előtt. Hajós Ádám szerint elképzelhető, hogy az Alsógödön árult termékekből emberi fogyasztásra is vásároltak a kispénzű környékbeliek, de önmagában az ellenőrzés nélkül forgalmazott állateledel esetében is fennáll az állategészségügyi veszélyeztetés kockázata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!