Hírek

2007.06.06. 10:44

Erotikus fotók a tanítónőről egy vidéki iskolában

Fiatal nő izgató csipkebugyiban, melltartóban. Esetleg fehérnemű nélkül. Az inkei Gróf Bethlen István iskola hetedik osztályos diákjai meglepetten állapították meg, hogy a számítógépterem egyik komputerén szigorúan felnőtteknek szóló mappára bukkantak. A fotók az egyik pedagógusról készültek.

BAMA

Ezek azóta már közkézen forognak: elektronikus levélben küldözgetik egymásnak, s nem egy diáknak a mobiltelefonján is láthatóak az erotikus képek. – A hetedikesek találtak rá a kolléga fotóira – meséli neve elhallgatását kérő informátorunk. – Szóltak az igazgatónak, aki letöröltette a gépről, ám két nap múlva már ismét fenn voltak a képek.

Értesülésünk szerint egy számítógéphez nem kellően értő pedagógusnő az egyik iskolai digitális fényképezőt hazavitte, s fotózott vele. Aztán visszavitte az iskolába a gépet, letöltötte a fényképeket, s esetleg olyanok is közéjük kerültek, melyeket nem tervezett. Úgy tudjuk: amint az igazgató tudomást szerzett az esetről, valóban letöröltette a mappát. Vélhetően a gyerekek addigra már máshová is elmentették, így fordulhatott elő, hogy állítólag azóta is többször előkerült, s a gyerekek telefonokra is letöltötték.

Inkén nagy vihart kavart az eset. Amíg a gyerekek örültek a látványnak, szüleik háborogtak. Az igazgató lapzártánk előtt visszavonta délelőtt tett nyilatkozatát. A magánéletében mindenki azt csinál, amit akar – mondja az egyik diák édesanyja. – Ha attól boldog, hogy mezítelenül fényképezik, ám tegye. De hogyan kerülhetnek ezek a képek az iskolai számítógépre, illetve a gyermekem telefonjára?

A háborgó szülők talán el is fogadnák az igazgatói magyarázatot, ha csemetéik az iskolában nem kerültek volna korábban is kapcsolatba tiltott tartalmú oldalakkal.– A napköziben gyakran pornóképeket, -videókat töltöttek le vagy nézegettek – mondja egy másik szülő –, miközben a nevelőtanár is ott volt közöttük. Itthon próbáljuk megakadályozni, hogy a tizenéves fiunk mindenféle disznó oldalakat nézegessen, erre éppen ott, az iskolában került velük kapcsolatba, ahol aztán egy pillanatig sem gondoltuk volna!

Állítólag nem csak suttyomban nézegetnek kemény pornót, hiszen előfordult, hogy háttérképnek is kiraktak ilyen képet: az egyik tanár csak másnap reggel vette észre, amikor bekapcsolta a számítógépet. Hónapokkal ezelőtt szóvá tettük a problémát szülői értekezleten, ám azóta sem történt semmi. A felháborodott, gyermekeik erkölcseit – és majdani egészséges szexuális életét féltő – szülők szerint talán csak amiatt, mert az érintett nevelő a falu egyik elöljárójának közeli rokona.

A pornóoldalak nézegetése nem csak Inkén előforduló probléma: a pedagógus nem tudja egyszerre ellenőrizni minden gyerek gépét, s egy ilyen oldalt néhány másodperc alatt meg lehet nyitni, sőt, gyorsan le is lehet menteni a képeket. Hallottuk hétfőn azt is: elképzelhető, hogy egy elégedetlenkedő volt kolléga, illetve a vele szimpatizálók állnak az ügy mögött. A panaszkodó szülőket azonban nem foglalkoztatják az iskolán belüli hatalmi-szakmai villongások, ők csak azt szeretnék, ha a számítástechnika- órákról eltűnnének a pornóoldalak.

(sonline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!