Hírek

2007.06.05. 18:24

Kétségbe vonták Zsanett szavait a helyszínelésen

Egy újabb videofelvétel tanúsága szerint Zsanettet két órás várakoztatás után két nyomozó a Múzeum körútra kísérte el helyszínelni. A gyanú szerint a 21 éves lányt május 4-én rendőrök erőszakolták meg, miután személygépkocsijával igazoltatták a Múzeum körútnál. A nyomozók a helyszínen azt mondták Zsanettnek, hogy nem hiszik el az általa elmondottakat, mivel „ilyen nem történhet meg, mert rendőr ilyet nem tesz”.

É. S.

A lány védője, Tuza Péter azt nem kifogásolta, hogy a XIII. kerületi rendőrök nem adták át egyből az ügyet az ügyészségnek, helytelenítette viszont a nyomozók viselkedését, mert szerinte „a sértett szavát, amíg nincs ok, nem szabad kétségbe vonni, csak ha komoly gyanú merül fel ezzel kapcsolatban”. Főleg ilyen esetekben, amikor bátortalanabb a sértett.

Morvai Attila, a Budapesti Nyomozó Ügyészség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a XIII. kerületi rendőrség nyomban értesítette az ügyészséget a történtekről, és a lány péntek délután meg is jelent, a közös, több órás helyszínelésről viszont nem tudnak részleteket. Zsanett állítólag felvette azt a beszélgetést mobiltelefonjával, amit az őt megerőszakoló rendőrökkel folytatott, de ez a felvétel még nem jutott el az ügyészséghez. A DNS vizsgálat eredményéről még mindig nem jelentek meg részletek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!