Hírek

2007.06.20. 15:34

Megvan Fenyő János gyilkosa?

A Független Hírügynökség információja szerint megvan Fenyő János gyilkosa. Úgy tudni, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetői csütörtökön Szerbiába utaznak, hogy találkozzanak azzal a feltehetően albán férfivel, akinek a DNS mintái megegyeznek a gyilkosság helyén talált mintákkal.

BAMA

Mint ismert: márciusban jogsegélykérelmet nyújtott be a szerb igazságügyi minisztériumnak a Fővárosi Főügyészség Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása ügyében. A vádhatóság arra kérte a szerbeket, hogy segítsenek a feltételezett tettes, egy 32 éves albán férfi elfogásában, illetve szerezzenek tőle DNS-azonosításra alkalmas mintát. A Nemzeti Nyomozó Iroda két éve azonosította a kilenc évvel ezelőtti bérgyilkosság lehetséges elkövetőjét. Mivel Magyarországon nem bukkantak a nyomára, tavaly januárban nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A Független Hírügynökség információi szerint a férfit nemrég fogták el, jelenleg is börtönben van, más bűncselekmények miatt Szerbiában. A magyar nyomozók azt remélik, hogy kihallgathatják a férfit, aki a felbujtóját is megnevezi.

Csontos Stefánia, a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy csütörtökön valóban tartanak határtalálkozót a két ország nyomozói, ahol "folyamatban lévő ügyekről tárgyalnak". Arról nincs információja, hogy a témák között a Fenyő-gyilkosság ügye is szerepelne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!