Hírek

2007.06.10. 18:41

Reflektorfényben Kóka számlázása

Tisztességtelen, olcsó kampányfogásnak tartja az SZDSZ ifjúsági szervezetének elnöke, hogy Kóka Jánost azzal vádolják: számla nélkül, zsebből fizette ki egy rendezvény költségeit. Ezért vasárnap azt kérték Dávid Ibolyától, mutassa be bizonyítékait, vagy kérjen bocsánatot.

BAMA

Léderer András az MDF székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: nem felelős politika tényként tálalni valamit, amit pletykaként hallunk, majd amikor ezt az érintett megcáfolja, az újságírókra mutogatni, még akkor is, amikor azok MDF-es forrásra hivatkozva írják meg cikkeiket.

Kóka János miniszter, az SZDSZ elnöke, a szabad demokraták országos vezetőségi ülésének szombati tanácskozása utáni sajtótájékoztatóján bemutatta azt a számlát, amelyet attól az étteremtől kapott, ahol ez év március 31-én, elnökké választása után vendégül látta barátait, ismerőseit. Az Index internetes újság ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a bizonylatot egy nappal korábban bocsátották ki, mint ahogy Kóka elnökké választását ünnepelte. Erre az étterem tulajdonosa úgy reagált: az egymilliós számlán az asztalnyitás dátuma szerepelt. Az Index szerint szintén ellentmondás, hogy a vendéglős a számla tanúsága szerint 41 rendezvényről fős adott papírt Kókának, közben az SZDSZ elnöke azt közölte: az ünneplésen 150-en vettek részt.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője tagadta, hogy pártja szivárogtatta ki a feketén fizető miniszter nevét. Ugyanakkor furcsának tartja, hogy a kormány egyetlen tagja sem tett feljelentést rágalmazásért. A párt szerint a miniszterelnöknek egyenként kellene tisztáznia minisztereit az áfacsalás vádja alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!