Hírek

2007.06.29. 18:52

Rejtélyes eset a kórházban: miért kellett meghalnia a betegnek?

Mintha Robin Cook valamelyik krimije elevenedett volna meg a Réthy Pál Kórházban Békéscsabán. Egy 44 éves asszony belehalt egy injekcióba, ugyanis a beadott szerben volt olyan alkotórész, amelyre allergiás volt a beteg.

BAMA

Az első hírek szerint végzetes tévedés történt. A kórház azonban pénteken jelezte: „nem tévedésből adták be a halálosnak bizonyult injekciót a békéscsabai nőgyógyászaton meghalt 44 éves nőnek, csak éppen nem volt tudomása az őt kezelő orvosoknak arról, hogy a beadott szerre érzékeny.”

A nőt csütörtökön délelőtt vették fel a Réthy Pál Kórház nőgyógyászati osztályára, miután erős alhasi fájdalmakra panaszkodott. A kezelés részeként beadott gyógyszer befecskendezése után lett rosszul, majd elvesztette eszméletét. A kórház dolgozói azonnal megkezdték a klinikai halál állapotában lévő asszony újraélesztését, de nem jártak sikerrel. A nő férje a kórházzal egy időben tett bejelentést a rendőrségen felesége haláláról. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők közreműködésével kezdte meg a nyomozást az ügyben, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés címén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!