Hírek

2007.09.13. 10:19

A jogtalan kiállításig volt tartása a válogatottnak

Törökország - Magyarország 3-0 (0-0) Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező. Isztambul, Inönü Stadion, 30 ezer néző. V.: Stuart Dougal (skót).

BAMA

Törökország: Hakan Arikan, Üzülmez, Servet, Asik, Aurelio, Hamit Altintop, Gökdeniz (Halil Altintop, 62.), Ayhan (Özkan, 68.) Tuncay Sanli, Nihat (Emre Belözoglu, a szünetben), Gökhan. Szövetségi kapitány: Fatih Terim.

Magyarország: Fülöp (Balogh J. 72.), Csizmadia, Juhász, Vaskó, Szélesi, Vass, Vanczák, Gera, Hajnal, Priskin (Tóth B., 67.), Dzsudzsák (Halmosi, 83.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.

Gól: Gökhan (68.), Aurelio (72.), Balogh (94., öngól).
Kiállítva: Gera (63.).
Sárga lap: Hamit Altintop (23.), illetve Gera (18., 63.), Priskin (25.), Hajnal (90.).

 A várakozásoknak megfelelően a török csapat, amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy korábbi ítélete miatt két éve nem játszott hazai pályán nekiugrott a magyaroknak, de Várhidi Péter alaposan megszilárdított védelme jól állta a rohamokat. Egészen a 63. percig, amikor egy óriási bírói tévedés eldöntötte a találkozót: a skót Stuart Dougal a Gera ellen elkövetett szabálytalanságért büntető helyett a magyar játékmestert jutalmazta piros lappal, ezt a törökök pedig kegyetlenül kihasználták két gyors góllal, és otthon tartották a három pontot.
Várhidi Péter: Nem tudom, hogy miért kell ilyen előnyt adni az ellenfélnek. A jogtalan kiállításig nagyon fegyelmezetten játszottunk.

További eredmények: Norvégia - Görögország 2-2, Bosznia-Hercegovina - Moldova 0-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!