Hírek

2007.09.26. 17:55

Adókedvezmény járhat a hosszú távú befektetésekhez

A miniszterelnök és a pénzügyminiszter nyitott arra, hogy bevezessék a három éven túli időszakra szóló Hosszú Távú Befektetési Számlát, amelyen elhelyezett összegek után nem kellene megfizetni a kamatadót.

Z. H.

Ugyanez vonatkozna a tőzsdén szerzett árfolyamnyereségre is, ha azt ugyanerre a számlára utalnák át – derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tájékoztatójából, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Veres János pénzügyminiszter és Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnökének egyeztetése után tettek közzé. Az új számlakonstrukció részleteit a január 31-ig kidolgozandó hosszú távú adócsomagban kívánják a kormány elé vinni. A számlán nem lehet majd korlátlan összegű betétet elhelyezni, maximumát a költségvetés lehetőségeinek figyelembe vételével állapítanák meg.

Jelentős könnyítés továbbá, hogy 2008. január 1-től már csak az 5 évnél fiatalabb ingatlanok eladásából származó bevétel után kellene forrásadót fizetni, ha valaki a bevételből nem újabb lakást vásárol. Jelenleg a 15 évnél nem idősebb ingatlanokra vonatkozik ez a szabály. Így könnyebben vándorolhatnak át a megtakarítások az ingatlanpiacról más formákba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!