Hírek

2007.09.14. 16:44

Bérnyüglődés Ferihegyen, vezérváltás a Malévnél

Már több hónapja eredménytelenül tárgyal a Repülőtéri Forgalmi Dolgozók Független Szakszervezete és a Budapest Airport (BA).

P. A.

Továbbra sem fogadja el a szakszervezet jelenlegi formájában a BA felzárkóztatási ajánlatát, mert több szempontból sem felel meg követeléseiknek. A BA ajánlata alapján csak a 2004-es szintre hoznák a 2003 óta nem rendezett minimálbéreket.
 
Pető Alfréd, a szakszervezet elnöke szerint akár többhetes sztrájk meghirdetése mellett is dönthetnek. Mindenesetre a szakszervezet várja, hogy a munkáltató és a köztük kialakult helyzetet egy munkaügyi közvetítő segítségével oldják meg. A BA azonban csak akkor akar közvetítőt bevonni, ha a külső szakértőt valamennyi szakszervezet elfogadja.

A repülőteresek szerint elég csak nekik és a légiforgalmistáknak (LFDSZ) egyetérteni, mivel ők állnak munkaügyi vitában. Akár bírósághoz is fordulnak, ha nem sikerül a közvetítőről megegyezni. A cég kész a szakszervezet háta mögött megállapodni a munkavállalókkal, ha nem lát kompromisszumos megoldást.
A Malévnél pedig pénteken váratlanul személyes okokra hivatkozva lemondott Lloyd Paxton verérigazgató, pozícióját Leonov Péter, az igazgatóság alelnöke tölti be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!