Hírek

2007.09.06. 16:29

Életek múlnak a pártfogói felügyeleten

Sz. B.

„Bővíteni kell az Igazságügyi Hivatal állományát, és növelni költségvetését. Nem lehet kizárólag az ott dolgozók hivatástudatára támaszkodni” – hangsúlyozta Takács Albert szakminiszter, a Pártfogás Napja című tegnapi konferencián.

A hivatal 802 munkatársa feladatai közé tartozik a pártfogó felügyelői tevékenység, jogi segítségnyújtás, áldozatsegítés, és a büntető ügyekben az idén januártól alkalmazható közvetítés (mediáció) "békítő" intézménye.
Országosan 30-32 ezer ember ügyével foglalkoznak. Augusztusig több mint 1500 büntetőügyet utaltak mediációra, s 120 millió forint anyagi jóvátételről állapodtak meg. Az Áldozatsegítő Szolgálat 2006-ban 80 milliót fizetett ki 8500 ügyfelének. Idén már az első félévben annyian keresték meg őket, mint tavaly.

Leo Tigges, az Európai Pártfogó Szövetség (CEP) főtitkára szerint jó néhány európai állam irigykedve tekint a magyar mediátorok munkájára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!