Hírek

2007.09.21. 16:19

Elrendelték Zuschlag János előzetes letartóztatását

Elrendelte a bíróság a különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatást pénteken. A Szegedi Városi Bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásban a volt szocialista képviselőt.

BAMA

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítja. A bíróság alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, mely szerint tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, elszökésétől, tekintettel arra, hogy a bűnszövetség, mint minősítő körülmény miatt a büntetés fölső határa húsz év - tudatta a bírósági szóvivő. A döntés ellen Zuschlag János és védője is fellebbezést jelentette be. A fellebbezésekre tekintettel az ügyben napokon belül másodfokon dönt a Csongrád Megyei Bíróság. A gyanúsított újságíróknak a meghallgatást követően azt mondta, „Nincs Zuschlag-ügy, nem követtem el bűncselekményt”.

Az előzetes letartóztatásba helyezés után a Szekeres Imre elmondta, bízik abban, hogy Zuschlag János is kéri párttagságának felfüggesztését. Az MSZP elnökhelyettese szerint Szekeres Imre szerint minden egyes párttagnak saját magának kell azt az erkölcsi mércét figyelembe venni, amelyet egy baloldali, szociáldemokrata párt jelent. Elmondta, nincs jogi lehetőség arra, hogy a kérdésről Zuschlag Jánossal beszéljenek, így ezt nem is tették meg. Az ügyben Daróczi Dávid kormányszóvivő úgy nyilatkozott, „A miniszterelnök tiszta vizet kíván önteni a pohárba. Volt szakminiszterként minden segítséget megad a nyomozó hatóságoknak az ifjúsági szervezetek állami támogatásával kapcsolatos ügyekben”.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a Zuschlag-ügyben meg kell történnie a szükséges felelősségrevonásnak, s véleménye szerint a szálak az eddigi információk szerint Gyurcsány Ferenc dolgozószobájáig érhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!