Hírek

2007.09.07. 11:43

Eltévedt egy magyar család az Alpokban

mti

Eltévedt egy Ausztriában praktizáló magyar orvos és három gyermeke a derékig érő hóban, miközben a híres búcsújáróhely, a stájerországi Mariazell felé igyekeztek, hogy odaérjenek XVI. Benedek pápa szombati zarándoklatára. Szerencséjükre az alpesi mentők még időben megtalálták őket.

A család - a 45 éves apa és a három, 11 és 21 év közötti gyerek - csütörtök hajnalban kerekedett fel a mürztali Mitterdorfból. A Hohen Veitsch nyugati oldalában azonban a hatvan centiméter magas hóban letértek a hegyi ösvényről, és végképp elveszítették az irányt.

A náluk lévő mobillal sikerült azonban kapcsolatba lépniük az anyával, aki gépkocsival ment az előre megbeszélt szálláshelyre. Miután beesteledett, és a többiek még mindig nem érkeztek meg, az asszony értesítette a rendőrséget.

A hegyi mentők végül is késő éjszaka, 23 óra körül, 1400 méteres magasságban találták meg a családot. Az eltévedtek kimerültek voltak és vacogtak a hidegtől, de más bajuk nem esett.

Az apa közölte, hogy nem adják fel, pénteken folytatni kívánják a zarándokutat Mariazellbe. A hegyi mentők vezetője erre megjegyezte, hogy "egy ilyen nap és éjszaka után azért nem árt, ha elmondanak három Miatyánkot..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!