Hírek

2007.09.24. 14:21

Gyurcsány: Orbán Viktor hazudott

Nem igaz, hogy Magyarországon ellopják az európai uniós pénzeket, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke ebben a kérdésben hazudott - jelentette ki Gyurcsány Ferenc hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

BAMA

„Határozottan azt állítom: ebben a kérdésben a szóban forgó elnök hazudott, megrágalmazta Magyarország jelentős részét, becsmérli ezrek tisztességét” - mondta a miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnök múlt heti kijelentésére utalva, amely szerint Magyarországon ellopják az ide érkező uniós pénzek nagy részét. A fideszes politikus szavaival kapcsolatban Gyurcsány Ferenc megkérdezte, kit vádol lopással: a kormányt, a miniszterét vagy önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások ezreit, ahová az uniós források túlnyomó része került.

Nagy megnyugvás lenne mindegyikőnknek, ha az, aki ezt a nyilatkozatot tette, azt mondaná: tévedtem, nem állt szándékomban megsérteni az országot, nem pedig szótlanul vagy gyáván itt hagyni ezt a mondatot mindegyikőnk sérelmére - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Szerinte ha elindul ez a fajta politika, akkor sokan azt  gondolják, ez így normális, és nem „kapják fel a fejüket” hasonló esetekre. Példaként említette: a Fidelitas sajtótájékoztatót tartott arról, hogy a kormány csökkentette a lakhatási- és tankönyvtámogatást a felsőoktatásban. Ez nem igaz, a valóság éppen az ellenkezője - közölte Gyurcsány Ferenc.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!