Hírek

2007.09.10. 06:06

Igyekezni kell a diákhitel-igényléssel

Sietniük kell azoknak a diákoknak, akik most vesznek fel először diákhitelt. Legkésőbb szeptember 15-ig kell leadni az igénylést a kijelölt postákon és bankfiókokban ahhoz, hogy az október 15-ei első utalás már megérkezzen a hallgatók folyószámlájára.

T. M.

A kölcsönt felveheti államilag támogatott és költségtérítéses képzésben részt vevő hallgató is, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton vagy távoktatásos formában tanul. A jogosultság feltétele továbbá 40 év alatti életkor, magyar állampolgárság vagy menekülti státusz, illetve letelepedési vagy bevándorlási engedély, vagy uniós állampolgárság.
 
Az a magyar diák is felveheti a diákhitelt, aki az Európai Gazdasági Térségben működő felsőoktatási intézményben tanul, és olyan képzésben vesz részt, amely Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad. A külföldön tanuló diák félévente egy összegben juthat hozzá a kölcsönéhez. Utóbbiak az őszi szemeszterben október 31-ig, a tavasziban március 31-ig igényelhetik a hitelt.
Továbbra is havi 30, 25, 21 és 15 ezer forintos kölcsön közül választhatnak a felsőoktatásban tanulók, a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók pedig havi 40 ezer forintot is kérhetnek. A kamat 2007. december 31-ig évi 9,5 százalék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!