Hírek

2007.09.10. 11:13

Justine Henin győzött a US Openen

A belga világelső Justine Henin nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét, miután a fináléban nagyon simán, 6-1, 6-3-ra legyőzte a negyeddöntőben Szávay Ágnest búcsúztató orosz Szvetlana Kuznyecovát.

BAMA

Henin 2003 után másodszor győzött a US Openen, s a belga klasszis tavaly is eljutott a döntőig, de akkor vereséget szenvedett egy másik orosz játékostól, a most már a második fordulóban búcsúzó Marija Sarapovától. - Két fantasztikus héten vagyok túl, melynek során a legjobbamat nyújtottam végig, pedig a sorsolásomat tekintve kevesen gondolták, hogy meg tudom nyerni a tornát, hiszen nagyon nehéz ágra kerültem - mondta a 25 éves bajnok.

Kuznyecova érthetően kissé csalódottan nyilatkozott, s annak a reményének adott hangot a torna 2004-es győztese, hogy lesz még alkalma ismét döntőt játszani New Yorkban, s akkor majd jobban megy neki a tenisz. Henin sikerével 1,4 millió dollárt kasszírozott, míg Kuznyecova 700 ezerrel vigasztalódhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!