Hírek

2007.09.18. 12:16

Kibővítik az Országház melletti biztonsági zónát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság javaslatára a Köztársasági Őrezred az Országház melletti biztonsági zóna kibővítéséről döntött - jelentette be kedden reggel a rendőrség.

mti

A rendőrség honlapján nyilvánosságra hozott közlemény szerint a lépésre azért volt szükség, mert "az országgyűlésből történő ki- és behajtás a jelenlegi biztonsági zónával nem megfelelően biztosítható". Az Országház épülete előtt összegyűlt tüntetők egy csoportja hétfőn este is megdobálta, illetve leköpdöste az ülésszakról távozó egyes parlamenti képviselők gépkocsijait, annak ellenére, hogy a rendőrségi törvény alapján Szabó Ferenc, a Köztársasági Őrezred parancsnoka hétfőn hajnaltól lezárta a Kossuth Lajos tér egy részét, mivel "a védett személyek és létesítmények elsősorban az Országgyűlés épületének veszélyeztetettsége rendkívüli módon megnövekedett".

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este még úgy nyilatkozott, hogy az Országházból teljes biztonsággal távoztak a képviselők.  A verbális szidalmazástól nem tudjuk a képviselőket megóvni" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!