Hírek

2007.09.06. 16:57

Megtartotta alakuló ülését a Kenedi-bizottság

BAMA

Megtartotta alakuló ülését az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői testület, ismertebb nevén a Kenedi-bizottság. Kenedi János, a testület elnöke elmondta, a délelőtt kezdődött ülésen elfogadták a bizottság ügyrendjét, ám a munka "kereteiről" délután még egyeztetnek. Közölte, megállapodtak abban is, hogy az úgynevezett iratőrző helyekre a testület két-két tagja látogat majd ki egy időben.

Az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság vezetésére július közepén kérte fel a miniszterelnök Kenedi Jánost. A bizottság tagjai történészek, kutatók: Varga László, a Fővárosi Levéltár volt főigazgatója, Ungváry Krisztián, az 56-os Intézet munkatársa, Sipos Levente, a Politikatörténeti Intézet tudományos tanácsadója, Ripp Zoltán, a Politikatörténeti Intézet osztályvezetője, Palasik Mária, a Történeti Levéltár tudományos kutatója, valamint Reisz T. Csaba, az Országos Levéltár általános főigazgató-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!