Hírek

2007.09.20. 18:43

Nagycsaládosok: felhívás a civil társadalom felé

Bojkottra fogják felszólítani a civil társadalmat a nagycsaládosok, az egészségügyi átalakításában résztvevő magánbiztosítók ellen - jelentette be Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke csütörtökön.

Sz. B.

Károsnak, és átgondolatlannak, ítélik a reformot. Véleményük szerint nemcsak az érdekvédelmi és szakmai szervezetek álláspontjával ütközik, hanem a kormánypártokon belül sincs egyezség, éppen ezért utasítják el, hogy egy rossz kompromisszumot erőltessenek a társadalomra. Az elnök kitért arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben minden családot óvnak attól, hogy hiteleket vegyenek fel, s kérik őket, alaposan mérlegeljék a hitelfelvételek körülményeit. A szervezet szerint ma fennáll a tömeges eladósodás veszélye.

A NOE válaszolt azokra a – szeptember 8-i demonstrációt követő – politikusi reakciókra, miszerint a civil szervezetek ne politizáljanak. Török Ádám főtitkár hangsúlyozta, nekik pontosan az a dolguk, hogy szakpolitikát folytassanak, a pártpolitikába pedig ezután sem fognak beleavatkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!