Hírek

2007.09.21. 16:37

Nyolcmilliós bírságot kapott a Hankook

A dunaújvárosi Hankook gumigyárat 8 millió forintra bírságolta meg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség Közép-Dunántúli Munkaügyi Felügyelősége a magyar munkarend előírásainak súlyos megsértése miatt.

V. M.

Jankó Zoltán regionális igazgató elmondta, a munkaügyi vizsgálatok során megállapították, hogy több alkalmazott 12 órát meghaladóan, 15-16-18 órát is dolgozott folyamatosan, ami ellentétes az előírásokkal. Ezen túlmenően a Hankook több esetben nem biztosított 11 óra pihenési időt két munkanap között a dolgozóknak. A felügyelőség megállapította azt is, hogy augusztus 20-án több olyan alkalmazottal is munkát végeztettek, akiket munkaszüneti napon erre nem kötelezhettetek volna. Az igazgató hozzátette, a bírság nem jogerős, a munkáltató jogorvoslattal élhet.

A Fidesz Munkás Tagozata egyből közleményben reagált: eszerint a Gyurcsány-kormány által sokmilliárd forint közpénzzel támogatott cég körüli botrányok azt jelzik, hogy nincs minden rendben a kormányzat által Magyarországra szabadított multicégek körül. A dél-koreai miniszterelnök legutóbb budapesti látogatásán kijelentette, a cég be fogja tartani a magyar törvényeket. Hasonló ígéretet tett előzőleg a Hankook is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!