Hírek

2007.09.17. 06:02

Országszerte kísért a fantom

Ünnepi hetet rendeznek a Madách Színházban. Azt ünneplik, hogy csütörtökön ötszázadik alkalommal kerül színpadra az Operaház Fantomja című Webber musical. Ez hazai rekordnak számít. A musical főszerepében, Christine-ként, Mahó Andrea négy éve látható.

Fábos Erika

[caption id="" align="alignleft" width="180"] Mahó Andrea Az Operaház fantomjával futott be négy évvel ezelőtt
[/caption]– Nem unja még?
– Hát, ha álmomból felébresztenének, akkor is menne, tényleg, de amúgy ez megunhatatlan.

– Hogy lehet több századszor is lelkesedni valamiért estéről, estére?
– Úgy, hogy ez a legkedvesebb szerepem. Imádom az egész előadást úgy, ahogy van. Az elmúlt négy év alatt szinte a véremmé vált. Ha a Fantomot játszuk, akármilyen fáradt vagyok és rosszkedvű, ahogy az első taktusokat meghallom, elönt a nyugalom és a boldogság.

– Ezzel a szereppel lett ismert. Ezért a kedvenc?
– Valóban, Christine-ként ismert meg igazán a szakma és a közönség is. Sok sikerélményt és szeretetet köszönhetek ennek a szerepnek. Igen, talán ezért is. De ettől függetlenül is: az egyik legtökéletesebb musicalelőadás, amit ismerek.

– Nemcsak itthon, világszerte nagyon népszerű a Fantom. Mit gondol mi a világsiker titka?
– Hát először is Webber zenéje és az, hogy ez a történet egy igazi szép mese, az emberek pedig szeretik a szép meséket. Másrészt valahogy nagyon erős pozitív sugárzása van ennek az előadásnak. Elkészült a darab koncertváltozata is, amit november közepéig tizenöt városba viszünk el. Ez egy kétórás műsor, ami igazából se nem koncert, se nem színház. Óriási a lelkesedés körülötte. A hétvégén éppen Szolnokon voltunk és ott is tomboló siker volt.

Mahó Andrea

1979-ben született Budapesten.

2001-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában.

2003-ban megkapta Az Operaház Fantomja főszerepét

2003-ban az év musicalénekese lett

Játszott a Rómeó és Júliában és a Kell egy csapat című musicalben ma is szerepel.

Most készült el első önálló cd-je.

– Az ötszázadikra másként készül, mint az eddigiekre?
– Körülbelül akkora bennem a várakozás, mint amikor valaki a születésnapját várja. Három szereposztásban játszuk ezt az előadást és most minden szereplő a színpadon lesz a különböző jelenetekben. Ezért is izgalmasnak ígérkezik és biztosan nagyon ünnepi lesz a hangulat is.

– Személy szerint mit ünnepel majd?
– Ha nagyon líraian akarok fogalmazni, akkor az álmaimat. Azt, hogy négy éve folyamatosan énekelhetem az egyik szerepálmom, és azt, hogy megvalósult még valami az életemben, amire nagyon vágytam. Elkészült az első önálló lemezem. Azokat a zenéket énekelem rajta, amiket a legjobban szeretek Webbertől és Bródy János szövegeivel olyanokat is, amit eddig nem hallhatott magyarul a közönség.

2001-ben végzett a Gór Nagy Mária Színitanodában.

2003-ban megkapta Az Operaház Fantomja főszerepét

2003-ban az év musicalénekese lett

Játszott a Rómeó és Júliában és a Kell egy csapat című musicalben ma is szerepel.

Most készült el első önálló cd-je. Mahó Andrea Az Operaház fantomjával futott be négy évvel ezelőtt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!