Hírek

2008.02.02. 13:59

Az MDF a civilekre hajt

BAMA

Újra az Országgyűlés elé viszi az MDF a civil szervezetek szabályozásának kérdését, a párt egyebek mellett civil adatbázist hozna létre az átláthatóság érdekében - mondta Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum politikusa szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az MDF országgyűlési határozati javaslatot terjeszt elő, amelynek egyik célja egy egységes civil adatbázis létrehozása a fiktív szervezetek kiszűrése érdekében. Sok nem kormányzati szervezetet ugyanis csak a pályázati források megszerzése tartanak fenn - mondta Pettkó András, képviselőtársával, Csapody Miklóssal tartott közös sajtótájékoztatóján.

Másrészt a civil szektor pártpolitikától való függetlenítése érdekében szükség van egy új egyesületi kategória, a politikai ifjúsági szervezet bevezetésére. Ezek a szerveződések nem pályázhatnának közpénzekre, támogatásukat más, ellenőrizhető és legális formában lehetne megoldani - tette hozzá.

Csapody Miklós úgy vélte: az MDF javaslatával megelőzhetőek lesznek a Zuschlag-ügyhöz hasonló esetek. Az a cél, hogy végre elválasszuk a civil szférát a politikától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!