Hírek

2008.02.27. 15:32

Hírműsorok - szeptemberben is a miniszterelnök szerepelt a legtöbbször

Tavaly szeptemberben is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerepelt a legtöbbet a hírműsorokban: többször került képernyőre, mint az őt követő három helyezett összesen; mindez az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) most elkészült, kilencezernél több tudósítást feldolgozó elemzéséből derül ki.

BAMA

A 346 megszólalásával éllovas kormányfőt Orbán Viktor Fidesz-elnök követi 120 alkalommal, míg Sólyom László államfő és  Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő egyaránt 107 szerepléssel áll a  harmadik helyen; Szili Katalin házelnök - 73-as eredménnyel - a hetedik lett. A közjogi méltóságok, kormánytagok és szóvivők, valamint pártpolitikusok mellett még hárman jutottak be a húszas élbolyba:  Demszky Gábor nyolcadik helyében minden bizonnyal szerepe volt a BKV-val kötött bérmegállapodásnak éppúgy, mint a városvezető  dugódíjjavaslatának, míg Regőczi Miklós, a fővárosi közlekedési cég  vezérigazgató-helyettese huszadikként végzett. A 18. helyen álló Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes "eredményét" pedig minden bizonnyal az abban a hónapban kirobbant  Zuschlag-ügy magyarázza - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott  elemzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!