Hírek

2008.02.25. 14:31

Illegális kolbászgyár

Illegális kolbászgyártó üzemre bukkantak az ellenőrök Pilisszentivánon, az ott talált tételt lefoglalták, a tevékenységet megtiltották - közölte hétfőn az MTI-vel a Fővárosi és Pest Megyei Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság helyettes vezetője. Helik Ferenc elmondta, hogy egy csepeli élelmiszerüzletben gyanús kolbászt találtak az ellenőrök, s a szállítólevél nyomán jutottak el a pilisszentiváni családi házhoz.

BAMA

A ház hátsó helyiségében gyártották a kolbászt ellenőrizetlen alapanyagból, a higiéniai szempontok mellőzésével, engedély nélkül. A kolbászra két legális üzem címkéit helyezték és így hozták forgalomba. A helyiségben talált 680 kiló kolbászt lefoglalták, s megsemmisítésre előkészítették.

A kolbászgyártást üzemeltető háztulajdonos több millió forint bírságra számíthat. A hatóság a rendőrségnél rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt tesz büntetőfeljelentést - hívta fel rá a figyelmet Helik Ferenc.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!