Hírek

2008.02.27. 11:16

Jao Ming – vége az idénynek

Súlyos lábsérülése miatt véget ért az idény Jao Ming az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kínai sztárja számára.

BAMA

A 226 centis center bal lábfejében fáradásos törés keletkezett, így az alapszakaszban és a rájátszásban sem állhat a texasiak rendelkezésére. „Még nem döntöttük el, hogy egy műtét során összecsavarozzuk a csontokat, vagy gipsszel és mankóval oldjuk meg a helyzetet. A legjobb esetben is legalább négy hónapot ki kell hagynia” - jelentette ki Tom Clanton csapatorvos.

„Ha nem játszhatok Pekingben a hazámért, az eddigi pályafutásom legnagyobb vesztesége lenne. Inkább nem is gondolok erre a lehetőségre.” – nyilatkozta a kínai sztár. Az ázsiai országban hatalmas indulatokat keltett 27 éves sztár kidőlése. A klub hibázott –dühöngött a Titan Sport című napilap. Az ország kosárszövetsége rögtönzött ülésén nemzeti ügynek nevezte Jao sérülését, a kínai NBA-közvetítések szponzorai pedig aggodalmuknak adtak hangot, mivel a center távollétében drasztikusan csökken a mérkőzések nézettsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!