Hírek

2008.02.13. 08:14

Kordonbontás, kordonépítés

A rendőrség szerdára virradóra elbontotta a Parlament körüli kordon egy részét - közölte Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője az MTI-vel.

BAMA

Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka keddi döntését a rendőrség honlapján tette közzé. A tájékoztatás szerint a területlezárást az Országházhoz vezető északi behajtónál a Széchenyi rakpart és a Kossuth tér sarkától a sorompóig a járda vonalában, valamint az ,56-os emlékhelytől a  lánckordon mentén a továbbiakban is fenntartják. Ez azt jelenti, hogy a fémkordon a Parlamenthez közelebb került, és így a Kossuth téri füves területek szabaddá váltak.

A dandártábornok azt állapította meg, hogy a lezárás fenntartása már csak az említett területen indokolható. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány kedden elképzelhetőnek mondta, hogy hamarosan eredeti helyére állítják vissza a Parlament előtti kordont. Megjegyezte: a Parlament biztonsága érdekében hozott intézkedést  a kordon kitolásáról öt naponta felül kell vizsgálni, és ha 15 napot  meghaladó az intézkedés időtartama, akkor az országos  rendőrfőkapitány jogosult a kérdésben dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!