Hírek

2008.02.13. 08:42

Molotov-koktél Bőcsön

Két darab Molotov-koktélt talált a Borsod megyei Bőcsön a háza udvarán a Kádár-rendszer helyi funkcionáriusaként ismert Lajti János - olvasható a szerdai Észak-Magyarországban.

MTI

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg vállalt a múlt heti molotov-koktélos támadásokat. A szervezet ezt a fotót küldte a péntek hajnali akció után.
[/caption]Lajti János a lapnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a rendszerváltás előtt komoly szovjet kapcsolatokkal rendelkezett. Évtizedekig pedig a helyi sörgyári főrendészeként dolgozott. Ma is nyíltan vállalja MSZMP-s múltját, és azt is, hogy az elsők között lépett be az MSZP-be. A hétfőn reggel a saját lakása udvarán talált Molotov-koktélok címzettjeként azonban nem lát összefüggést pártbeli hovatartozása, a falubeli közszereplése, vagy vállalkozói múltja és jelene között.  Nem tud arról, hogy haragosa lenne, aki ily módon akart volna ártani neki.
Elmondása szerint az egyik palack darabokra tört, ezt a bejárati ajtó lépcsőjénél találta meg. A másik a lakásuk utcai front felőli részén, a kiskertben, a szobaablak alatt volt. Nem robbantak fel, sérülést, illetve kárt nem okoztak. Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa az ügy kapcsán azt mondta: közveszély-okozás kísérlete miatt indult nyomozás. Szakértő vizsgálja meg a gyúlékony anyaggal teli üvegeket - olvasható a lapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!