Hírek

2008.02.20. 17:32

Orbán Viktor a vizitdíjról

A kormány a sikertelen népszavazást úgy fogja értelmezni, hogy az emberek beleegyeznek a vizitdíjba és annak felemelésébe is. Ha valaki nem akar sem háromszáz forintos, sem magasabb vizitdíjat fizetni, szavazzon igennel - mondta Orbán Viktor szerdán Székesfehérváron az MTI kérdésére.

BAMA

A Fidesz elnöke Gógl Árpád és Mikola István volt egészségügyi miniszterek társaságában kereste fel a székesfehérvári Szent György Kórházat. „A kormány a népakarattal szemben vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Ha a népszavazáskor az emberek nem mutatják ki, hogy eltörlik ezeket, a kormány ezt felhatalmazásként fogja értelmezni” - fogalmazott Orbán Viktor. Megjegyezte: ha az emberek egyetértenek, akkor nemcsak a háromszáz forinttal értenek egyet, hanem a vizitdíj magasabb összegével is.

Az ellenzéki vezető kampánykörútján zártkörű rendezvényen találkozott a székesfehérvári kórház vezetőivel és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, majd meglátogatta a Fidesz egyik munkatársának kórházban fekvő édesanyját és ajándékot adott át neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!